Prehranski dodatki

PREHRANSKI DODATKI




Veliko ljudi posega po prehranskih dodatkih, brez, da bi se pred tem dejansko pozanimali o sami koristi le-teh ter, če so zanje sploh primerni.

Sama v idealnih razmerah treniram 6x tedensko (razen ob sobotah). Čeprav bi morda bilo bolje, da bi, sama ne posegam po raznoraznih dodatkih, saj sem mnenja, da s pravilno in uravnoteženo prehrano to ni potrebno. Zato sama vnašam v telo le te:
- vitamini in minerali (kapsule)
- omega 3 maščobe (kapsule
- whey proteini (sirotka v prahu)
- bcaa: aminokisline (v prahu)


VITAMINI IN MINERALI
*Battery vitamini in minerali Proteini.si shop*



Vsi moramo v svoje telo vnesti telesu potrebne vitamine in minerale. Najbolje je, da to naredimo preko hrane. Ker pa se z določenimi cilji odrekamo kakšni hrani ali pa morda ne dajemo dovolj poudarka na sadju/zelenjavi in podobno, pa si lahko pomagamo s kapsulami. Te kapsule vsebujejo vse esencialne vitamine ter minerale, ki jih naše telo potrebuje. Ne le za normalno delovanje, temveč tudi za krepitev imunskega sistema - to je ob trenutnih vremenskih razmerah in mnogih prehladih še kako pomembno. To kapsulo vzamem enkrat dnevno, vsak dan pred zajtrkom - ta korak pa izpustim, če vem, da bom s hrano vnesla dovolj vitaminov.


OMEGA 3 MAŠČOBE
*Battery Omega 3 Proteini.si shop*


Človeško telo za dobro delovanje potrebuje dobre maščobe. Omega 3 so esencialne, katerih naše telo ne proizvaja in spet jih moramo pridobiti s hrano. So ključnega pomena za naše srce, možgane, holesterol in pe mnogo več. Priporočena dnevna doza sta dve kapsuli. Jaz jih običajno vzamem več (3-4), vedno pred obrokom.


WHEY PROTEINI
*Ultra loss biotech USA - Maxximum shop*
(ljubši so mi zero whey od biotech usa - okus banana)


Kaj so sploh proteinski praški? V bistvu so sirotka v prahu. Dejstvo je, da po vadbi mora telo dobiti hrano za mišice in za to najhitreje poskrbijo proteinski napitki. Tako, da vedno popijem eno merico z vodo po sami vadbi - s proteini ne nadomestim obroka, ampak imam potem dovolj časa, da si pripravim uravnotežen in zdrav obrok, cca. 45 minut po zaužitju. Lahko jih uporabite tudi za proteinske palačinke (v razmerju 1 banana - 1 merica proteinov - 1 jajce), smoothije ali pa kakšno zdravo pecivo. Najboljše pri proteinih je, da so zdravi in vsestranski.

BCAA
*BCAA Myprotein - berry blast) - KODA ZA 25% POPUST OB NAKUPU: MARCELA-R5V


Aminokisline so nujno potrebne za regeneracijo in rast mišic. Vendar obenem tudi zmanjšujejo utrujenost in imamo zaradi tega učinkovitejše treninge. Uporabljam jih tako, da dve merici zmešam v 750ml vode in jih spijem med treningom. Moram pa priznati, da sem že ogromno denarja zmetala proč zaradi ogabnega okusa BCAA, tako da, če imate kakšen predlog za dobre aminokisline se priporočam. Sama sem pa preizkusila tiste od the nutrition - okus čigume, ki je naravnost ogaben in jih vedno podturim fantu, preizkusila sem tudi Train and sustain od Poleosporta, ki so prav tako grozne, so pa tele od myprotein res okusne in jih brez problema spijem, čeprav sem dobila tudi tester pri proteini.si, bcaa z okusom breskve in moram priznati, da so bile zelo dobre. Naslednje za pokušino pa bodo definitivno od znamke Women's best - okus ledeni čaj.


To je v bistvu vse, kar dodajam k svoji prehrani. Seveda ne pozabite, ključ do uspeha je ravno prehrana in, če ne boste imeli tega urejenega, vam tudi prehranski dodatki ne bodo mogli pomagati.

Do naslednjič, Love, Marcela xoxo

Komentarji

  1. I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more:hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you for sharing, and nice articles you have here buy weed online moreover the admin of this site has really worked hard for all this once more thanks for sharing your articles.

    Thank you for sharing, and nice articles you have here buy weed online moreover the admin of this site has really worked hard for all this once more thanks for sharing your articles.


    Thank you for sharing, and nice articles you have here buy weed online moreover the admin of this site has really worked hard for all this once more thanks for sharing your articles.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar