ZOO Zagreb

Heeej!

Torej v petek sem šla na v Zagreb z namenom obiska njihovega živalskega vrta. Res sem bila navdušena. Za živali je lepo poskrbljeno, ne more se primerjati z ljubljanskim ZOO-jem, ker imajo veliko več prostora, veliko je tematskih hišk (wild west, deževni gozd, Afrika, itd..) ...

Dan se je začel super. Ker je bilo na Ptuju izmenično oblačno/sončno sem oblekla jeggings z vijolično majčko in Ipanema sandali. Ko sem prišla v Zagreb mi je bilo žal. Najprej zato, ker je bilo tam 28°C in mi je bilo peklensko vroče. Kasneje pa zato ker je lilo kot s škafa, jaz pa sem nosila sandale. No, kaj hočem. :P

Ker se preko interneta nisem hotela povezati na GPS v Hrvaškem omrežju, smo potrebovali kar precej časa, da smo ZOO tudi našli. Cena vstopnice/osebo je 30Kn = 3,97€ (cena je nizka v primerjavi s tem, da je naš ZOO manjši in je cena skoraj enkrat višja).

Nimajo žiraf, slonov imajo pa opice, zebre, leve, geparde, jastrebe, netopirje in še veliiiiiiiiko veliiiiiko več. Jaz sem bila navdušena :)

Meni najljubša - ljubka puščavska lisička, ki je mirno spala  :) 


Sova, ki mi je z veseljem pozirala, takoj ko je videla fotoaparat :) 


 Klasični lepotci/lepotice ( na zadnji sliki lahko vidite enega izmed njihovih čudovitih jastrebov, ki imajo zelo velik prostor, v katerem lahko tudi letijo:) ..) 


;) :P


 Tudi ti cukrčki so pozirali. Očitno jim ugaja pozornost, ki jo dobijo od obiskovalcev :) .. Vsi so gledali naravnost v objektiv :) 


Žal nas je dobil dež in to konkretno. Sva pa ga s sestro izkoristili za malce fotkanja. To pačenje, ki ga vidite na spodnji sredinski fotki pa je namenjeno mojem novem prstanu - zebri. Jaz ne bi bila jaz, če ne bi nabavila nekega prstana, ki je stal le 15Kn = 1,98€. Ni veliko, kajne? Lušten je, pa še zebra ima meni najljubši vzorec :) 

Res je  bil super obisk. Edino, kar me je zmotilo so bili nesramni domačini (beri: afnaste smrklje). Lev in levinje so imeli zelo malo kletko. Vendar so me razveselili, ko sem šla malce naprej po živalskem vrtu in ugotovila, da jim pripravljajo ZELOO velik prostor z veliko drevja, grmovja in vode. Super, kajne?

Torej, vsem vam priporočam obisk ZOO-ja v Zagrebu. Če želite, pa se lahko po poti še ustavite v Roses Outletu, kjer so znamke znižane do -70%! 

Lepo se imejte!!! Vesela bom vseh komentarjev :) 
P.S. ne pozabite na rojstnodnevni giveaway, ki traja še 17dni! :)

Love ya, Marcela xoxo



Komentarji

  1. Skozi tvoj opis, res izgleda boljše kot v Beogradu, ampak še vedno bi to morala pogledat sama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boš mogla it na izlet. Ni isto kot da so v divjini, ampak jim nič ne manjka. :)

      Izbriši

Objavite komentar