Castle Trakoščan

Hejla! 

Prejšnji teden sem izkoristila prelep sončen dan za čudovit izlet. Odpravila sem se na Hrvaško, malce čez mejo, v Trakoščan. Že dolgo sem imela namen iti, ampak mi to zmešano vreme ni dopuščalo. 




Torej grad Trakoščan je takoj čez hrvaško mejo (čez mejni prehod Gruškovje). Zgrajen je bil nekje v 13. stoletju in je bil dolgo časa last plemiške družine Drašković. Res navdušuje s svojo lepoto, razgledom in notranjo opremljenostjo, ki je nisem videla še na nobenem gradu doslej. Najbolj so mi bile všeč vse umetnine, stare več sto let. In plemkinje so bile res prelepe ženske, čisto so me navdušile. Cena vstopnine v grad znaša 30,00 kun :) 


Ob gradu je jezero, na katerega se lahko odpravite s pedolini, ki si jih lahko sposodite v manjši restavraciji na pomolu. Cena za pol ure vožnje je prav tako 30,00 kun. V tej restavraciji imate na voljo pijačo, prav tako pa ponujajo hrano, med drugim lokalne zagorske štruklje. Nisem še jih poskusila, ker sem se tako zelo najedla hamburgerja in pomfrija (cheatmeal alert), vendar so naslednjič definitivno na jedilniku. Cena hamburgerja s pomfrijem je bila 32,00 kun (4,31€). Poceni, kajne? Še posebej, če primerjate s kakšnim našim gradom (Bled in podobno).





Ob tem, da se malce izobražujete, ogledujete čudovito dediščino in naravo obenem, se še razgibate, ker do grada vodi en kup stopnic, tako da naredite še nekaj za svojo tazadnjo ;) Lahko pa še migate okrog jezera, če ste rekreativci in se vam da. Meni se res ni dalo, ker je bilo zelo vroče in sem kot cilj imela ogled gradu. Naslednjič pa pride miganje definitivno na vrsto. 




Kot zanimivost: na poti domov sem se še ustavila v Tax Free Shop-u na meji, kjer sem si ogledovala omamne sladkarije in seveda kozmetiko in parfume. Nekaj jih je že na wish-listi, s seboj pa sem vzela nekaj bonbončkov ;) . 









To je na kratko vse, več pa so povedale fotke ;) Lepo se imejte xo Marcela 


Komentarji

Objavite komentar