Postanite FIT doma

Hejla, to objavo sem enostavno morala spisati, saj je veliko ljudi, ki se ne počutijo dobro na fitnesu. 
Do sanjske postave lahko prideš tudi doma. 
Marsikdo se počuti »ogroženega« med samimi postavnimi fitneserji, najde se tudi kakšen, ki se rad ponorčujejo in najslabše kar je možno je to, da se ljudje sramujejo iti na fitnes. 
Sama nisem nikoli bila pretežka, pa mi je bila od začetka vseeno malce muka iti na fitnes, še posebej, ker imaš občutek, da te vsi gledajo. 
V tem primeru lahko telovadiš doma, v dnevni sobi, na balkonu, dvorišču ali kjerkoli se počutiš najbolj udobno. Tukaj pa je nekaj nasvetov, kako postati fit doma J

PRAVILNA PREHRANA
Prehrana je največja ovira, ki ti stoji na poti, da postaneš najboljša verzija same sebe. Vse se začne v kuhinji. Ure telovadbe ti ne morejo pomagati pri izgubi maščob, če ješ nepravilno hrano. Meni najbolj pomaga aplikacija My Fitness Pal, ki je zelo razširjena v ZDA in ti pomaga šteti makro in mikro hrano. Vanjo vpišeš vse, kar poješ in spiješ ter telovadiš, lahko si nastaviš cilj (izguba teže, pridobivanje teže ali ohranjanje teže ipd.).
Najlažje ti bo, da iz kuhinje odstraniš vso hrano, ki te lahko pritegne. Jaz imam srečo, da me nezdrava hrana doma ne moti. Potem pa pobrskaj po spletu in poišči razne jedilnike oziroma primere zdravih in polnovrednih obrokov J Nasvet: definitivno ne stradaj, ker telo to razume kot grožnjo in začne shranjevati – ugotovi kaj – maščobe in ti odžira zdravo mišično maso ;)



WORKOUT APP
App store je poplavljen z aplikacijami za telovadbo, tako da vam toplo priporočam, da si poiščete takšno, ki vam najbolj ustreza. Lahko pa tudi poiščete posnetke na Facebooku (kakšni trenerji/trenerke, ki objavljajo vadbe –> moja najljubša je Emily Skye) ali pa seveda na Youtubu, kjer imate ogromno vadb – od HIIT vadbe do vaj z utežmi in pa tudi takšnih, kjer ne potrebujete nobene dodatne opreme.

Povezava do vadb Emily Skye:

GLASBA
Glasba je vedno tisti dodatni pump pri telovadbi. Naredite si playlisto, za katero veste, da vam bo dala tisto dodatno motivacijo za še bolj intenzivno vadbo. Jaz imam vedno odprt Youtube, med videi pod sekcijo »Oglejte si pozneje« pa imam glasbo, ki me vedno zažene v telovadbo.




DODATNA OPREMA
Seveda lahko telovadite in dobite super čvrsto telo brez dodatne opreme – z lastno težo lahko naredite ogromno. Zelo fajn pa je tudi dodatna oprema, ki je dandanes res tako lahko dostopna. Naštela vam bom nekaj super pripomočkov, ki vam bodo pomagali pri vadbi doma:
-          Elastični trak (kupite ga lahko na Amazonu ali Aliexpressu po zelo nizki ceni) – ta trak vam bo zelo pomagal pri dodatni obremenitvi določenih vaj.

-          Švicarska žoga je super pripomoček za ogromno vaj, pa tudi za raztezanje in je res vsestranska za popestritev vaj J





-          Uteži (ročke ali na palicah) vam bodo vedno pomagale otežiti vaje, jih naredile bolj učinkovite in tako boste med vadbo pokurili več maščob. Meni najljubše pa so uteži na gležnjih, ki so res super.





FITNESS OBLAČILA
To je ena izmed mojih največjih motivacij, da zmigam rit. Ni boljšega, kot kupiti nove športne pajkice, tope ali teniske. To mi da vedno zagon, kajti ko enkrat oblečeš ta oblačila enostavno moraš telovaditi in narediti nekaj pozitivnega za svoje zdravje in telo.




P.s. ne pozabite popiti ogromnih količin vode. Zame je to 3 litre na dan. Velikokrat se tega ne držim (priznam), še posebej v času piknikov poleti, ko pa je pitje večjih količin vode še bolj pomembno.

Ne pozabite – dolgoročni rezultati ne pridejo z danes na jutri. Motivirajte se, telovadite s partnerji, prijatelji, poiščite si kakšne motivacijske verze, poglejte fotografije, ki vas bodo pognale s kavča naravnost k telovadbi. Edini človek na svetu, ki vam lahko da željeno postavo ste vi sami <3 

Veliko uspeha vam želim! Love ya, Marcela xoxo



Komentarji

Objavite komentar