RECEPT: domači raffaello

Pozdravljeni! 

Se že pripravljate na najdaljšo noč v letu? Za vas sem pripravila še zadnjo objavo v tem letu - okusne in preproste raffaellote. 





Kot že veli tradicija, raffaello krasi našo mizo na najdaljšo noč v letu. Izdelava je preprosta, tudi če niste profiji kar se tiče sladic in peciva. 

Potrebujete:
- 200ml vode
- 250g kokosove moke (+ cca. 100g za valjanje)
- en paket celih lešnikov (lahko tudi mandlje)
- paket mleka v prahu
- 250g margarine 
- 250g sladkorja v prahu



1. PRIPRAVA MASE

Vodo, margarino in sladkor damo v posodo in segrevamo, dokler vse sestavine niso popolnoma raztopljene. Nato vse skupaj odstavimo in malce počakamo, da masa ni prevroča. Dodamo mleko v prahu ter kokosovo moko in vse skupaj res dobro premešamo, da ni grudic. Maso damo v plastično posodo s pokrovom in pustim počivati čez noč (masa mora za pripravo kroglic biti dobro strjena, saj se vam bo v nasprotnem primeru masa stopila in postala pocasta).



2. OBLIKOVANJE KROGLIC

Najbolje bo, da si pripravite eno posodico z lešniki in eno s kokosovo moko, prav tako en krožnik, kamor boste kroglice odlagali. Da bodo kroglice enakomerno velike, vam priporočam, da vzamete eno jušno žlico, s katero boste zajemali maso in si tako poenostavite delo. Sedaj bo postopek čisto preprost:
1. z žlico zajameš maso
2. maso primeš v roko in na sredino daš lešnik
3. vse skupaj z rokami zvaljaš v kroglico
4. kroglico daš v kokosovo moko, dobro povaljaš 






To je to. Res zelo preprosto in kar je še pomembneje - OKUSNO! <3 

Če te zanima več vsebin o hrani, športu in makeupu, mi lahko slediš na:
-Instagram: marcelaanzel
- Snapchat: marcelica
- Facebook: Naturally Marcela 

Ker je to moja zadnja objava letos, vam želim prečudovito novo leto 2017 in naj vam to leto podari veliko čudovitih trenutkov, sreče in kar je najbolj pomembno - zdravja ter ljubezni. 



Love, Marcela xoxo





Komentarji