Telovadba - zakaj?

Pozdravljene! 


Na internetu nas preplavljajo nasveti o zdravem načinu življenja, o primerni vadbah, pravilni prehrani ipd. Najprej pa se moramo vprašati ZAKAJ sploh telovaditi? 
Za vas sem našla nekaj pozitivnih lastnosti, ki jih treningi - takšni in drugačni - prinašajo.



1. ZMANJŠA STRES IN ANKSIOZNOST
Naš stil življenja je zelo hiter in hitro pademo v stresne dneve, ki jim ne vidimo konca. Odpravite se na sprehod, tekajte ali pojdite na fitnes. Ob vadbi se v našem telesu sproščajo hormoni sreče, ki nam bodo olajšale situacijo in izboljšale naše počutje.



2. IZBOLJŠA DELOVANJE MOŽGANOV IN SPOMINA
Raziskave so pokazale, da vadba pripomore k boljšemu delovanju našega uma in spomina.

3. PRIPOMORE K VEČJI SAMOZAVESTI
Če smo zavezani k vadbi, tako ali tako slej ko prej pridemo do rezultatov. Dokazali so, da tudi ena sama vadba pripomore k temu, da se počutimo boljše in izboljšamo mnenje o sebi.

4. POVEČAMO MOČ IN FLEKSIBILNOST
S treningi za moč povečamo moč v mišicah, prav tako pa mišično maso, ki je s staranjem vedno bolj pomembna, pripomore pa tudi k močnim kostem. 

5. IZBOLJŠANJE SPANJA



6. ZMANJŠUJE TVEGANJE SRČNIH BOLEZNI IN IZBOLJŠA KRVNI PRETOK

7. NAUČIMO SE ZADATI IN OSVOJITI CILJE
Ali je to 10 počepov, pretečen maraton ali karkoli, so cilji vedno zelo pomembni. Ko jih osvojimo, pa to zelo zviša našo samozavest. 

8. NAVDIHNIMO DRUGE LJUDI
Potrudite se zase, bodite sami sebi motivacija. Navdih naj vam bodo ljudje, ki so to že dosegli, nikoli pa merilo. Ogledalo naj vam bo edini pokazatelj napredka (ali fotografije), nikoli tehtnica ali meter. 
S svojimi dosežki pa lahko vedno navdihnete druge, da se tudi oni potrudijo zdravo živeti in biti najboljša verzija samih sebe.



Ne glede na vse, pa ne pozabite, da je pomembno, da ste lepi, ljubeznivi in čudoviti od znotraj, šele nato se lahko osredotočite na zunanjost. 

Love ya, Marcela xoxo


Komentarji