Moj dnevni jedilnik

Hejla! 

Kakšni vroči dnevi. Internet je prepravljen s "pripravami na poletje". Sama v to ne verjamem. 
Zakaj bi se trudil za nekaj, kar traja en teden? Samo za tistih par fotk?
 Menim, da je vsesplošni dober občutek o samem sebi veliko bolj pomemben, kot pa teden dni dopusta s par kilogrami manj. 
Ki bodo btw tako ali tako prišli nazaj. Pomembno je, da se spremenite najprej od znotraj, torej kako razmišljate in telo vam bo sledilo - verjemite. 
Življenjski stil je tista sprememba, ki jo potrebujemo za lastno zdravje in zadovoljstvo. Potem boste vseskozi enaki in vas za morje ne bo niti skrbelo. 
Jaz sem trenutno ok s tem, kako izgledam, nisem pa zadovoljna. Nikoli ne bom. Vedno bom stremela k izboljšanju. 
To me motivira, mi da zagon in disciplino za naprej. Trenutni cilj je izgubiti čimveč maščob in pridobiti mišično maso. Adijo CocaCola in pomfri, moja zvesta prijatelja! ;) 

Danes vam bom pokazala moj tipični jedilnik, torej kaj pojem skozi dan. Verjetno ne rabim omenjati, da so jajca, riž in belo meso moji favoriti, ko pride do zdrave prehrane. Vse, kar pojem pa zabeležim v aplikacijo MyFitnessPal, ki mi računa makro hranila. Makro hranila so ogljikovi hidrati, beljakovine in maščobe - le ta pa morajo za fit telo biti v pravem razmerju. Jaz imam recept zanj, ampak včasih me malce zanese. Važen je napredek, pa čeprav korak po korak, kajne? ;) 



ZAJTRK

ZELO pomemben obrok v dnevu. Včasih sem se ga izogibala, zdaj ne morem brez njega. Za zajtrk poskušam užiti veliko hrane, da dobim energijo za trening (treniram vedno dopoldne) in zdržim do naslednjega obroka.

PRIMER OBROKA: 
2 celi jajci, en beljak
narezana kumara 
kos rženega kruha
100% sveže stisnjen pomarančni sok
348 kcal


Makro(%)
OH: 40
M: 37
B: 23

Temu sledi trening. Med treningom vedno pijem BCAA, ko končam pa proteinski šejk - Ultra Loss od Biotech USA.
138 kcal


Makro (%)
OH: 18
M: 7
B: 75

KOSILO

Moje kosilo je velikokrat eno in isto. Riž, solata in belo piščančje ali puranje meso. Riž včasih zamenjam za kuhan krompir ali špinačo, za meso morda uporabim kuhano govedino ali pa nemastno svinjsko meso. Solata je vedno na meniju.

PRIMER OBROKA:
Kuhan basmati riž
Beli piščančji zrezek, pečen na kokosovem olju
Zelena solata (vedno uporabim sol, kis in olje)
565 kcal


Makro (%)
OH: 36
M: 7
B: 57


SNACK

Bolj gre dan proti večeru, bolj se mi sanja o čipsu, hamburgerju, pomfriju. Vendar za malico vedno pojem kakšen kos sadja, običajno so to jagode ali pa jabolko. 


Jabolko - 95 kcal (100% OH)


VEČERJA

Za večerjo se trudim, da ne zaužijem ogljikovih hidratov, saj uro pred spanjem ne potrebujem energije. Zato je večerja omejena na zelenjavo in proteine. 


PRIMER OBROKA:
Kumara
Tuna Rio Mare v oljčnem olju (ki ga vedno odlijem)
192kcal

Makro (%)
OH: 2
M: 5
B: 93

Torej čez dan pojem cca. 1400kcal. Trudim se, da bi več, ampak trenutno je to to. Če še preverimo makrote za cel dan:
OH: 35
M: 14
B: 51

Kaj pa vi jeste čez dan? Si velikokrat privoščite sladke priboljške ali pa kakšen čip ob televizorju? En nasvet - če ob gledanju TV-ja morate nekaj jesti, si naredite kokice, ki bodo brez soli in olja - ali pa vče ste bolj leni kot jaz kupite light kokice za mikrovalovko. Možgane boste pretentali in vaš napredek ne bo trpel. 



xoxo Marcela











Komentarji

Objavite komentar