Lampijončki

Heeej!


Kako ste kaj? Jaz še odštevam --> še 5 dni do 20-ke :) .. Wiii (ali pa tudi ne) :P .. Najstniška leta so skoraj konec, pol pa se bo treba zresnit :P NOT .. 
 No, 5 dni do mojega rojstnega dne, ki je v sredo se konča moj rojstnodnevni giveaway. Sodelujočih je že kar nekaj, sama pa se še odločam, kako bi izžrebala moje nagrajence.. Hmmm.. Kakšna ideja? :) 

LAMPIJONČKI

Vsako leto se organizirajo Lampijončki v Mariboru. In jaz sem se odločila, da se jih udeležim. Pa smo šli. Trajali so sicer že od 10°° ure naprej, vendar sem jaz šla komaj ob 7ih zvečer. Očitno prepozno, glede na to, da je že bilo (skoraj) vse pijano. Ampak ok, dobrovoljčki ne škodijo (razen čudaki, ki jim alkohol pošteno zaškodi). Vseeno je bil končni vtis takšen, da ne vem, če še bom kdaj šla. Vsaj tako pozno ne. 


Naj opišem, kako je vse skupaj potekalo:

Ko smo se pripeljali (jaz, sestra in fant), je bila veliika gužva. Kako tudi ne bi bila, saj je splošno znano, da se Lampijončkov udelei več tisoč ljudi). No na prvi pogled je zgledalo kot da se imajo super, ko pa boljše pogledam, sem videla, da jih je tričetrt že mrtvo pijanih in se komaj vlečejo po pločniku. Ko smo se sparkirali (jaz 0,0 šofer seveda vozila domov), smo se odpravili proti prvem kraju dogajanja - k filozofski fakulteti, kjer so čez dan potekale razne igre, ljudje so si pekli na žaru, pili. V glavnem uživali. Recimo. Jaz niti ne, glede na to, kako je vse skupaj izgledalo - kot eno veliko smetišče. Fuj.

"Čudovit" prizor naslednje jutro:

Foto: Nika Zorjan (sneto s Fb)

Po tem, ko so nam ukradli vrečko s pijačo, smo se počasi odpravili na Mariborski otok. Nisem vedela kaj pričakovati. Prvo kot prvo je bila pot tja grozna, ker je bila popolna tema. Kot drugo, je pot ob deroči reki čisto ozka in še niti ene luči ni bilo. Kot tretje, te varnostniki pregledajo. Nato z denarjem ne moreš kupiti nič za pit, ker moraš prej na eno točko po kupone. Bili so trije odri, od tega en electro, en rock in tretji.. Sploh ne vem kaj je to bilo - kar nekaj I guess? Bili so sami ekstremi, niti en oder ni bil zabaven, da bi lahko normalno zaplesal. Kot da to še ni dovolj, je na vsakem metru (DOBESEDNO!!) smrdela trava!?!? Okej, kadite travo, delite kaj hočete. Ampak vseeno to ni normalno, da se moreš zakadit na nekem dogodku. Pol so verjetno vsi bli pod gasom, glede na to da je smrdelo kot hudič. Res me je razkurilo. Kot nekadilko me je to tako zelo motilo, da več na ta smrdljivi otok več ne grem. V čem je finta, da te prežaklajo že pri vhodu, da slučajno kdo ne bi imel alkohola s seboj, a travo pa lahko imajo? Ne vem, kam gre svet. Če ljudje še navadnit cigaret ne smejo kaditi v lokalu, zakaj bi pol na dogodku polnem ljudi lahko kadili travo na vsakem koraku? Ne razumem in niti nikoli ne bom. 

No, končni rezultat je, da na Lampijončke na Mariborski otok več ne grem, mogoče edino na tiste piknik variante pri filozofski fakulteti, kjer se lahko vsaj imaš fajn s kolegi - vendar ne ob osmih, tako kot sem šla jaz, ampak takrat, ko se še nekaj dogaja :) .

Kot zaključek naj povem, da ne trdim, da ne it na Lampijončke ali karkoli. Tudi sama še bom šla :) ..To je pač moje mnenje. 

Love ya, Marcela xoxo

Komentarji

  1. o moj bog. Tale pa tudi zame ne bi bilo. Preveč je pa preveč. In se res strinjam. Pri nas na Goričkem imam recimo Bajkere v Križvcih, mogoče si že slišala. No, to je fešta podobna Lampijončkom. Tudi tja mislim da ne bom več šla. Za zdaj hehe. In super da je še ena z nula nula v krvi. :)

    sicer pa omojbog. kriza kaj je to zjutraj. ne bi bila rada v koži tistih, ki to čistijo.

    :/

    xoxo, Nina

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej Nina! Nisem še slišala za to, ampak očitno ni več to to, kar je včasih bilo :) .. A ti si tudi 0,0 ? :) .. Pridna. Res je, bogi tisti ko čistijo (glede na to da če bi vsaka skupina za sabo pospravila, tega ne bi bilo). Hvala za komentar

    Lp, Marcela xoxo

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je bilo grozno. Tak nametano.. kruh, meso po tleh itd (ko še je bilo svetlo) takda si kar po hrani šel.. sem kar hitro šla domov.
    Da ne govorim o pijanih ljudeh, kakšno obnašanje, katastrofa.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar