Back To School MakeUp :)

Heej!


Pa bo treba počasi spet nazaj v šolo.. Nekateri že naslednji ponedeljek, spet drugi imamo še mesec dni časa, nekateri pa so na srečo že samostojni in jim to več ni potrebno.. :) 



Torej, kot vsi vemo, je make up dandanes nekaj vsakdanjega in nujno potrebnega (roke gor! --> vsaj pri meni :P ). Večinoma se dekleta (še posebej v osnovni šoli) naličijo pregrobo, premočno in ojoj --> jaz pravim temu, da če bi ji kdo klofuto prisolo, bi kg pudra zletelo dol. Po drugi strani pa se pretirava še predvsem z eyeliner-jem. Ne vem v čem je finta, da želiš izgledati kot "big mess", ko pa lahko poudarijo svoje oči z malo senčil in malce eyelinerjem - če sploh. 


  ALI  ???


Sama sem začela ličila uporabljati nekje v sedmem razredu (not sure?!?). Pa še to najprej le maskaro, kasneje pa še barvico za oči. Za kar mi je bilo kasneje še kako žal, glede na fotografije - ojoj. Ampak tako se je včasih to delalo. Na srečo sem odkrila magično moč makeup-a in kako se s tem dejansko dela, da se izgled izboljša in ne še bolj pokvari. Ugotovila sem kaj so čopiči in senčila, in kako naj naličim svoje oči, da bodo ohranile dokaj lepo obliko, itd. :) Moram reči, da sem kar se tiče make-upa veliko bolj ozaveščena in imam veliko prakse kako se ličiti (v primerjavi z drugimi, v naših krajih živečimi dekleti, ki še niso odkrile kako delati s temi zadevicami). Naj še povem, da makeup tutoriali na YouTube.com veliko pomagajo. 

 YOUTUBE GURUS:

Tukaj so moje favoritke, in če si boste ogledale vsaj nekaj njihovih tutorialov in malce spremenile način ličenja, obljubim da bo vse skupaj boljše izgledalo! ;)

***Annie Jaffrey: klik tukaj :) *** --> cute make-upi za vse priložnosti
***Heart: klik :D  ***
*** Jarmaine: crazy ass bitch, but genius! klik :)  ***
*** Camila Coelho: brazil! klik :) *** --> Brazilka, ki ima dva channel-a, en v portugalščini in en v angleščini, ženska pa obvlada v nulo in res zna!! :) 
***JJ: makeup primeren bolj za temnopolte but awesome! klik :) ***
*** Promise Tamang Phan: klik :) *** --> mojstrica, ki se lahko prelevi v katerokoli slavno osebo, obenem pa obvlada vsakdanjo ličenje :) 
*** Nicole Guerriero: klik :) *** --> prav tako ena izmed najboljših YouTuberk ever!! kar se tiče makeupa 
*** Lauren Curtis: najbolj gledana Avstralka :) ***
***Carli Bybel: one of the best! klik :) ***

BTS Makeup

No, zdaj pa da še delim z vami premierni foto tutorial. Naj vas opozorim, da je moj fotoaparat malce zatajil, zato se barve ne vidijo kot bi se morale, vidite pa kakšne barve so uporabljene in prav tako čopiči. Za Back To School sem izbrala res nevtralen makeup, niti eyelinerja nisem uporabila, čeprav ga sama uporabim 99,9%. No več pa spodaj, upam da vam bo všeč! :)


Imamo 6 korakov, ki grejo takole: 
1*nanesite primer na celotno veko (te fotke nimam, ker se mi ni zdela potrebna in je opcijska)
2*vzemite čopič za ličenje celotne veke, sama sem izbrala svetlo roza, zelo nevtralno barvo in jo nanesite na celotno veko
3*vzemite "blending brush" (torej čopič za zabrisovanje - ugh, ne maram slovenskih izrazov za čopiče), uporabite rjavo barvo, ki najbolj ustreza vašemu tenu kože in nanesite v "crease" torej v prepono očesa in zabrisujte, dokler niso vse stroge linije zabrisane
4*vzemite čopič, ki vam najbolj ustreza, nato izberite isto rjavo barvo in jo nanesite na zunanjo polovico spodnje veke, za definicijo očesa
5*spet opcionalen korak: vzemite belo barvico ali barvico za oči v barvi marelice in jo nanesite na "vodno linijo" -> water line. Zakaj? Ker vam bo odprla oči in ne boste izgledale zaspane, obenem pa še optično poveča oči
6*nanesite maskaro

Voila! Gotovo. Preprosto in luštno :) Definitivno primerno za vsak dan v šoli in sigurno bo zdržal cel šolski dan :) Vso srečo! :)

P.s. če bo katera preizkusila ta makeup, naj se fotografira in fotko objavi na :
--------> mojo Facebook stran: TUKAJ :) 
--------> na Instagramu s hashtagom: #marcelaanzel / @marcelaanzel

 FINISHED LOOK:

 


PODOČNJAKI? 

Še en majhen nasvet, za vse, ki hodijo pozno spat in imajo nato zjutraj "vrečke" pod očmi, temne podočnjake ali pa imajo to kljub dovolj spanca: 


Postopek: nanesite svojo bb kremo ali tekoči puder, nato uporabite Essence cream concealer, ki je sestavljen iz dveh super odtenkov, tako da je primeren za vse barve kože, saj si lahko same zmešate popoln odtenek. nanesite na celotno veko in na predel pod očmi. Blend, blend, blend, da ne bo kakšnih nezaželjenih linij. Nato fiksirajte s pudrom v kamnu (mineralen ali translucent...). To je to :)


Komentirajte, če vam je bilo všeč, komentirajte tudi, če vam ni bilo, ker me zanima vaše mnenje! Lepo se imejte, vso srečo v šoli, želim vam predvsem uspešno leto! 


Love ya, Marcela xoxo




Komentarji

  1. ooo ful dobro tole. morem malo prečekirati. super uporaben blog. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, kako si lepa!

    Nisem še bila na tvojem blogu, kje te pa followam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katja, hvala ;)
      Followaš me pa s klikom na Spremljaj to mesto, moder gumb na koncu strani (verjetno ti ga pokaže nad mestom za komentiranje?) in potem izbereš s katerega profila mi želiš slediti-ponavadi je to gmail račun, s katerim si prijavljen na bloggerja. Upam, da ti bo šlo :) Lepo bodi :)

      Izbriši
  3. Zdaj en dan boš mene malo namazala, razlog pa tako veš, haha :D

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar