Let's go! #trip

VISIT OF VIENNA!
OBISK DUNAJA!!


Neverjetno, da ga v svojih (skoraj) 22-ih letih še nisem obiskala. Bolje pozno kot nikoli. Na rano sobotno jutro smo se odpravili proti Dunaju. Naš načrt je bil obisk živalskega vrta in pa Schönbrunn palače. Po nekaj urah vožnje smo končno prispeli. Na poti do vhoda smo že srečali žirafe, ki so bile v posebni ogradi, saj zanje preurejajo njihove prvotne prostore. Ob drevoredu smo srečali tudi emuje, ki so imeli "maraton" ob ograji in se nastavljali radovednim očem. 
Unbelievable, that I didn't visit it in alost 22 years. Better late than never, right? In early morning on Saturday we went towards Vienna. Our plan was to visit their ZOO and big palace named Schönbrunn. After few hours we arrived. While moving towards entry we already saw giraffes, since they are arranging new space for them. Along the tree line we also saw Emu birds, running along the fence. 


V nadaljevanju bom na kratko opisala svoj "izlet", nato pa pustila fotkam, da povedo svojo zgodbo. Kot zanimivost lahko povem to, da je ta živalski vrt najstarejši živalski vrt na svetu. Nekaj zgradb je res zelo starih in zodovinskih, kar ga naredi še veliko bolj zanimivega. Živali niso v mikroskopsko majhnih prostorih, ampak izgleda, da je zanje zelo lepo poskrbljeno, kolikor se pač v živalskem vrtu da. Seveda se to z divjino ne da primerjati, ne me narobe razumeti, ampak mislim, da jim prav nič ne manjka. Toliko ribnikov, manjših tematskih stavb (npr. deževni gozd s ptiči, netopirji ipd.) in eksotičnih živali, da sem bila res navdušena. Med drugim imajo slone, koale, pande, leve, nosoroga in povodnega konja. I will describe my "trip" and after that show some photos. It is very interesting that it is the oldest zoo in the world. Few constructions are very old and historical, which makes the zoo much more interesting and beautiful. Animals have enough space and are not squeezed in small cages, at least most of them. It is not the same as in wild, but still.. A lot of ponds, theme rooms and different animals. I was really excited. They had koalas, pandas, elephants, lions, rhinos and even hypos.


Ko smo zaokrožili celoten zoo, smo se odpravili v palačo Schönbrunn, ki je res veličastna in čudovita. Ko prispeš do ogromnega vodnjaka zagledaš ogromen vrt s čudovitimi cvetlicami, vse skupaj je objeto z obrezanimi brezami, kipci, labirintom in nasplošno ogromno rastlinja. Sploh si ne morem predstavljati, da so tu dejansko živeli ljudje in imeli priložnost v tem uživati vsak dan. Na vrhu hriba še zagledaš čudovit zid, ki se seveda z vsem ujema in vidiš, da je bilo življenje tukaj razkošno. Seveda sem morala videti notranjost, ker pa so me od hoje že močno bolele noge, sem se odločila, da pogledam le 20 sob. Med njimi so bile slavnostne dvorane, sprejemne sobe, med drugim tudi spalnice Franca Jožefa in Elizabete (bolj znane kot Sissi - to je bila narcisistična ženska, obsedena s svojim izgledom. Lahko smo videli njeno tehtnico in sobo, kjer je bilo veliko ogledalo in pa njeni portreti. Zelo interesantno - poročila se je s svojim bratrancem - Francem Jožefom pri 15-16 letih in tega življenja nikoli ni vzljubila, temveč veliko potovala. Bila pa je umorjena v Ženevi. Res me je fascinirala, ker se ni vdala svoji usodi in navadam, temveč živela po svoje.).Ko smo si ogledali palačo sem komaj čakala, da pridem do avta, ampak me je še čakala pot skozi cel zoo. Zatem smo se okrepčali v McDonaldsu, kaj pa drugega.. Za konec sem še obiskala Mac trgovino v središču mesta in tako se je izlet zaključil. 
Res je bilo lepo, zanimivo in predvsem nepozabno :) 
When we were done in zoo, we went to Schonbrunn palace. It is really magnificent and beautiful. When you arrive there you see a big flower garden and fountains. It is really amazing. I cannot even imagine people living there and having a chance to enjoy every day. At the top of the hill there is a big wall that matches palace and you can see that life there was really luxurious. I had to see the interior, but my feet hurt pretty badly, so I saw only 20 rooms. One of them were bedrooms of Franc Joseph and his wife Elizabeth - Sissi (she was known as narcissistic woman, obsessed with her look. We saw her scale, huge mirror. She was married with her cousin Franc Joseph at only 15 years old. She didn't like this life, so she spent her life travelling around Europe. She was murdered in Geneva. I was fascinated by her, because she didn't give in her destiny but lived in her own way. After we saw the palace, we went to McDonalds - of course. I still had all the way back trough the zoo, but couldn't wait to get to the car. After that I went to the Mac store in the center of the Vienna and head back home.
It was really nice, interesting and unforgettable. 



Piranha

Kozice :)

Elephant family ;$



Medusa




My Anaconda don't :D #lol




Bathroom selfie, haha :D 


Razgled iz zoo




 Pande



Del Schönbrunn palače :)

Najlepša mini opica

Vienna

McDonald's :D 

That is it from my trip to Vienna. I had to put it all in this post even though I am tired from running. I was writting it for some time now. I hope you enjoy this beautiful weather, as long as it is like this. Have fun! 
To je to od mojega obiska Dunaja. Morala sem spisati ta post, čeprav sem utrujena od teka sem si vzela čas, da to spišem skupaj :) Upam da uživate v tem lepem vremenu, dokler je takšno kot je. Uživajte!

Love ya, Marcela xoxo

Follow me on:
Instagram: MarcelaAnzel
Snapchat: marcelica





Komentarji

  1. Wow ,what a fantastic Place! The Bathroom Selfie looks super gorgeous :)
    i follow new. Follow back maybe? :)

    kisses

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much! :) Follow back for sure :) xoxo

      Izbriši
  2. Wonderful impressions, looks like so much fun!
    Happy sunday!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. It was a lot of fun! p.s. except for my feet, which burned like hell :P

      Have a nice day! :) xoxo

      Izbriši
  3. Dunaj je res čudovit, še posebej pozimi, ker ima res nek čar :)

    http://valentinapoljak.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je! Pozimi pa še nisem bila, vem pa da je vedno velik turistični naval, tak da bo treba it :)

      Izbriši
  4. Dear Marcela, georgeous impressions of your trip to my hometown Vienna! It looks, that you had a very nice trip.

    Thank´s for visiting my little blog;-) By the way, I visited Dresden last week and will soon report of my trip.

    Love, Nadine

    http://nadinecd.blogspot.co.at/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you for the comment! Yes I did have a nice trip :) I will surely check out your blog about the trip :) xoxo

      Izbriši
  5. Si pa imela res super izlet. :))
    Jaz bila na Dunaju le na predbožičnem izletu s fantom in je bilo res krasno, super božično vzdušje. :3 Moram iti še enkrat v spomladanskem/poletnem času, ko je vse tako cvetoče in raznoliko. :))
    Pa obisk živalskega vrta je vedno povsod tako zanimiv. :P

    http://keepcalmandwearlipstick17.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je. :)) A tako, jaz pa še ravno takrat nisem bila. Je pa zdaj res čudovito, še posebej pred palačo, ker imajo čudovite rožne gredice :) xoxo

      Izbriši

Objavite komentar