Bamboo4U

Hejla! 

Danes bi vam rada predstavila izdelke, ki so mi blizu. Če me spremljate na instagramu (marcelaanzel), potem veste, da sem navadna čistila in pralne praške zamenjala za ekološke variante in delam na tem, da so izdelki, ki jih vsakodnevno uporabljam, čim bolj okolju prijazni.

No, malo nazaj me je kontaktiralo podjetje. Bamboo4U, če sem natančna. Opisali so svoje izdelke in svoje poslanstvo in takoj sem bila za sodelovanje. Poslali so mi njihove izdelke, ki jih bom predstavila in opisala. Jaz sem bila čist navdušena, saj lahko pripomoremo že s tako "basic" izdelki, 
kot si morda včasih niti ne predstavljamo. 


Kdo so BAMBOO4U?
To je slovensko podjetje, ki je želelo pomagati pri zmanjšanju porabe plastike v vsakdanjem življenju. Dobili so idejo in odkrili vsestransko uporabo bambusa:
- je izjemno trden - ne pozabi, na kitajskem ga uporabljajo za "rušt" pri gradnji
-  zelo hitro raste - posekan bambusov gozd se v pičlih nekaj letih popolnoma obnovi
- ima lastno antibakterijsko zaščito
- iz njega lahko naredimo tkanino - najbolj mehke nogavice na primer

Tako so se odločili odpreti trgovino z bambusovimi izdelki. Vsak izdelek je oblikovan v Sloveniji in prodajajo jih izključno sami. 

Kaj pa izdelki?

Na voljo imajo nekaj super kosov, ki so zelo uporabni, luštno izgledajo in pripomorejo k okolju. Zakon, kajne? 




Zobna ščetka 
Glede na to, da imam aparat, je nega zob pri meni zelo pomembna. Edini problem je ta, da se ščetke hitro uničijo in jih res pogosto menjujem (odpadejo ščetine, se razcvetijo). 
Njihove zobne ščetke so iz bambusa, popolnoma bio razgradljive in ne vsebujejo BPA (Bisfenol A - ima vpliv na zdravje). Ročaj je ergonomsko oblikovan, ščetine pa zelo mehke. 
En namig za podjetje: takšni kot sem jaz - z zobnim aparatom, moramo uporabljati več ščetk, da lažje očistimo zobe, lahko bi izdelali tudi posebno majhno ščetko za prostore med aparatom - winkwink.








Vatirane palčke
Narejene iz bambusa in bombaža, prav tako bio razgradljive in ne vsebujejo BPA. Velik plus je ta, da se ne upogibajo tako, kot plastične in ostanejo trdne, kar je supper, ker če me kaj jezi pri palčkah je to, da se zvijejo. 
Samo pomislimo, koliko nepotrebne plastike odvržemo z uporabo plastičnih vatiranih palčk. Jaz z njimi čistim ušesa tudi Lordu (moja čivava) - ne direkt v uho! 



Konjac gobica 
Narejena je iz gomolja rastline Konjac - azijke so njegovo moč odkrile že tisočletja nazaj in iz bambusovega oglja. Kožo napne, ji da prožnost, odstrani odmrle celice (hvalabogu, to je prva pomoč pozimi, ko je povrhnjica dehidrirana). Uporabite jo lahko dvakrat dnevno - namočiš jo v vodo in nežno zmasiramo obraz.




Lonček za kavo
A ni čudovit? Lep, ekološki in uporaben. 
Narejen je iz bambusovih vlaken, pokrov in držalo pa iz BPA free silikona. Je lahek in seveda trden. Jaz vanj natočim čaj, ker nisem največji ljubitelj kave in je res odličen. Pereš ga lahko v stroju, ampak pazi - mikrovalovki se pa izogni.





Vrečke za osveževanje zraka
V vrečki iz tkanine se skriva bambusovo aktivirano oglje, ne vsebuje kemikalij, osvežilcev zraka ali drugih dodatkov. Absorbira vlago in vonjave na popolnoma naraven način. Uporabite jih lahko v avtomobilu, stanovanju, ...



Vrečke za osveževanje čevljev
Če to ni vrhunski proizvod. So manjši format osveževalca zraka, tako da jih lahko daš v čevelj - učinek je torej ta, da potegne vlago in vonjave iz na primer preznojenih čevljev. Ker imam jaz to srečo, da res težko "zašvicam", bodo kar lepo moje darilo za mojega zaročenca, ki ni te sreče.





Na BAMBOO4U so vam pripravili čudovite darilne sete (zanjo, za par, celotni paket izdelkov), tako da, če še nimate daril za božič, obvezno pokukajte in skupaj podarimo koristna in naravi prijazna darila. 



IN NE POZABITE: 
Če opravite nakup vsaj v vrednosti 10€, izkoristite kodo marcelaanzel10 in prihrani kak evro. 

Lepo bodite, Marcela xo














Komentarji

  1. Ya, it's very true relay impressive content. Please share something on Best Prewedding Photographer In Chandigarh. And again a very thanks for sharing this kind of post.

    OdgovoriIzbriši
  2. "
    We hope to add to the comment feed roll and we are from the Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below as our contribution to your blog roll:

    1.Top 10 Best Curry Puff in Singapore

    2.Top 10 Best Nasi Padang in Singapore

    3.Top 10 Best Fishball Noodles In Singapore

    4.Top 10 Best Laksa in Singapore

    5.Top 10 Best Soy Bean Curd In Singapore"

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar