POROČNA SERIJA : Organizacija - prvi del

Datum imava, bližnji so obveščeni. Sedaj se nama je odprla popolnoma nova stran vprašanj in stvari, ki jih je treba urediti. 
Če mislite, da je razlika med majhno in veliko poroko, kar se tiče organizacije - se motite. Je ni. Vsi rabimo datum na matičnem uradu, rože, vabila, darila, obleke, restavracijo, fotografa ipd. Razlika je le v porabljenem denarju in številu gostov. 



1. Matični urad
Če še ne veste, se mora za poročni datum izpolniti zapisnik na upravni enoti, natančneje na matičnem uradu. En mesec pred poroko. Midva prideva tja 21.1.2020. Z željo, da se točno čez en mesec poročiva. Okej, ni problema.

Kateri bo pa prevzel kateri priimek? 

"Hmm, gospa, jaz bi še spremenil priimek, potem pa bo ona k svojemu dodala mojega." 
- "Gospod, tako pa to ne gre. Vi lahko manevrirate z obstoječimi priimki." 
- " Okej. Pa ga lahko pravočasno spremenim in dobiva datum 22.2.?"
- "Morda vam uspe, stopite v sosednjo sobo in se dogovorite." 

Jebemti. Kako bova vse to zrihtala? Šlo se je le za eno kljukico na koncu priimka, ki sva jo želela spremeniti. A vseeno je to cel postopek - dokument o nekaznovanosti, ki ga dobiš na sodišču, oddaja vloge in plačilo takse za spremembo. Šit, a nama bo uspelo? Gospa v sosednji sobi pravi, da ja. 

Stopiva nazaj v sobo matičnega urada, poveva, da sva se vse dogovorila. A potem lahko dobiva datum? 
- "Veste, malo bo težko, ker je takrat pustna sobota. Imajo v naši dvorani neko pustovanje. Sicer je ta dvorana rezervirana za poroke, a veste kako je na Ptuju." 

Ja, vem. Tako je, če živiš v mestu pustne povorke. Bom preživela. V skrajni sili se bova poročila v drugem kraju. Nič hudega. Čeprav mi je bila vedno želja poročiti se na mojem prelepem Ptuju. Kdo ne bi oboževal takega starega, lepega mesta? 

Fotografija: poročna dvorana na Ptuju v Mestni hiši na najin poročni dan 22.2.2020



IMAVA DATUM! 
Zapisnika zaradi spremembe priimka žal nisva mogla dobiti, sva pa dobila potrjeno rezervacijo datuma. Yesss! Imava ga. Sanjski datum. 

V roku enega tedna je bilo vse urejeno. Priimek, zapisnik. Žal je bil mestni trg 22.2. zaprt za prireditev, tako da mi je bilo namenjeno, da se na poročni dan sprehodim skozi mesto, saj na ta dan ni bilo mogoče priti v mestno jedro. 
Matični urad - kljukica 

Kaj je naslednje? Obleka, fotografinja, restavracija, še rože! Pišem seznam, pišem in kličem, rihtam zadeve. Te dni sem bila kar naspidirana glede urejanja stvari, a popolnoma skulirana. Kaj je to živčnost?

2. Restavracija 
"Žal smo na ta dan zasedeni."
Stavek, ki me je je zadel in ne le enkrat. V mislih sem imela restavracijo na samem, ki je odeta v les, prelepa, hrana zelo okusna. Bili so prvi na katere sem pomislila. A tukaj ni bilo sreče. Niso bili prosti. 
Kličem drugo restavracijo. Z ribnikom. Velikimi okni. Čudovita, odročna lokacija. 
"Smo prosti. Ampak hrano morate imeti našo. Na voljo so gurmanske...."
- "Hvala lepa, ne bomo rezervirali. Lep pozdrav."

NE! Kdor me pozna ve, da ne bo poroke brez pohanega in pomfrija. In ko je gospod začel z nekimi mini gurmanskimi porcijami, ah pozabi. Ni šans. Tam se bomo najedli, kot je treba, plesali in se zabavali, ne pa da moram po kosilu v McDonald's, ker bom lačna od 20g fileja. 
Ne me narobe razumeti, tisti, ki vam je to všeč, vsa čast. A mi smo klasična družina, ki rada je in naše želje pač niso bile združljive. 

Spomnim se na catering. En zelo okusen catering. Ponavadi je catering takšna malenkost drugorazredna hrana, saj je hrana že postana in hladnejša. Pač ni isto, kot če ti sveže skuhano servirajo na krožnik. Ampak ta catering je bil pa res okusen. In imajo restavracijo tam, kamor sem z mamo hodila na najboljše šnicle. Okej, dovolj o šniclih, sem že postala lačna. 
Kličem - prosti so. TO!!! Rezvervirajte, o ceni in ostalem se bomo že dogovorili. V glavnem, hočem govejo juho, pohano in pomfri, ostalo bomo dodelali.
Restavracija - kljukica 



Denis, kaj boš pa ti oblekel? 
Črna klasika, s kravato. 
Se odpraviva v te tipične moške trgovine z oblekami (Gallileo, Zara ipd.) 
V dveh urah nama je uspelo. Zelo je bil lep in vedela sem, da bo na poročni dan kot maneken. 

Kaj pa moja obleka? Hjaa, na to pa bo treba počakati do naslednje objave. 

Se beremo. 

Marcela 



















Komentarji

Objavite komentar