Rimske terme: Sofijin dvor


Rimske terme – hotel Sofijin dvor ****

Zdravo!

Danes vam bom, kot obljubljeno, opisala svoj zelo kratek oddih v Rimskih termah.



Za začetek pa nekaj lastnosti – povzemam opise z njihove spletne strani (rimsketerme.si):

Rimske terme se delijo na štiri komplekse:
        Zdraviliški dvor, Rimski ter Sofijin dvor in Villo Sisi. Vsi kompleksi imajo štiri zvezdice. Opremljeni so v klasičnem stilu, brezčasna eleganca.
        Check in je ob 14. uri in check out ob 11. uri
        na voljo imate samopostrežno restavracijo cesarja Ferdinanda, A la carte restavracijo Sofija in kavarno princese Viktorije
        Hotel ima več konferenčnih sob, kozmetični in frizerski salon, fitnes in savne proti doplačilu. Terme ponujajo povezan notranjo – zunanji bazen, 4 masažne bazene znotraj ter 3 zunaj. V okolici lahko kolesarite, greste na pohod ali sprehod med krošnje sekvoj.
        Nahajajo se 20km iz Celja in 8km iz Laškega.

Vsak razvije svoje mnenje in vtise, ampak vseeno bom delila review-e s spletne strani Booking – njihova skupna ocena je 8.7.

+prostorne sobe, prijazno osebje, udobne postelje, bogat zajtrk, dobri bazeni

- majhen TV, slaba hrana, labirint hodnikov in dvigal, vonj v sobi, razdeljena postelja

Velikokrat se za naslednji oddih odločam preko vtisov prejšnjih gostov. Ker so mnenja deljena, se osredotočim na tista najbolj pogosta. To je tudi razlog, zakaj takrat nisem izbrala Hotela Histrion v Portorožu.

Midva (z zaročencem) sva izbrala Sofijin Dvor****. Tam se po besedah Rimskih term nahaja 43 luksuznih sob, ki so opremljene z LCD TV, telefonom, mini barom, sefom, klimo in internetom. Sobe imajo balkone ali terase z lepim razgledom.



Ker sva pregledala vse epizode oddaje, kjer rešujejo hotele, vedno veva, na kaj biti pozoren, ko si nastanjen v hotelu.

Pot iz avtoceste naju je peljala na prvi celjski izvoz proti Laškem. Nato sva kar hitro prispela do hotelskega kompleksa. Tam te čaka garažna hiša, kjer lahko brezplačno parkiraš (to je velik plus, saj v marsikaterem hotelu znajo zaračunati od 10€ naprej/dan). Garažna hiša je bila precej polna, a nekako nama je uspelo najti parkirni prostor. Dobro je, da si parkirno etažo zapomniš ali vsaj nekam zapišeš (jaz sem si jo, Denis je nanjo itak pozabil in kasneje zabluzil). Ko prideš iz dvigala, stopiš čez neka vrata in seveda iščeš recepcijo. Mala malica. Na recepciji so naju prijazno pozdravili in razveselili, da je najina soba že pripravljena. Ob 12. Dve uri prej. Velik plus. Sicer sva se mislila okopati do check in-a. Šibava mimo recepcije, do drugega dvigala in v sobo (kasneje sva uporabljala stopnice – halo, morem doseči cilje na Garminu, ampak kufrov pa res ne bom vlekla po njih).
Ob vstopu v sobo najprej opaziš dve stvari: da je ogromna in precej mrzla. Nič hudega, saj bom vklopila gretje in bo to to (res je bilo mrzlo, ne govorim o 20 stopinjah). A-a. Njihova „klima“ še do današnjega dne ne vem, kaj predstavlja, v glavnem, zeblo me je do konca oddiha. Velik minus. Denis gre vedno najprej v predale nočne omarice, da odloži denarnico in ključe. Ampak – jih nisva uporabila. Zakaj? Ker so bile v obeh neke tablete, na pol polomljene in res se nama je zagabilo. Še večji minus. Vendar se vseeno nisva pritožila osebju. Zakaj? Ker sva tam ostala eno noč in nama te omarice niso bile tako pomembne, da bi težila zaposlenim. 




Opaziva vrata, ki vodijo na teraso. Čudovita in ogromna terasa s prelepim pogledom na bližnje hribovje in celotne terme. Ogromen plus. Edina žalost je ta, da je deževalo in je nisva mogla izkoristiti. Je pa bila res lepa.





Stopiva nazaj v sobo in seveda se vržem na posteljo. Bum. Prosila sva za zakonsko posteljo, dobila pa dve mini postelji, potisnjeni skupaj in seveda, kdo drug kot jaz bo skočil direkt v luknjo. Omenim lahko še to, da sem med spanjem v to luknjo (ker postelji lezeta narazen) padla še dvakrat. Minus. Pogled ti nese na TV. Če temu lahko rečeš tv, se vprašam. Namreč velik je kot moj laptop, nič večji. In slepa kot kura, kot sem... Težko vidiš na tv s postelje, saj je oddaljena par metrov. Levo od tvja še ena vrata. Radovednost te ponese direktno do njih in razočarana sem ugotovila, da naju s sosednjo sobo ločujejo navadna vrata. Fuj. Groza. Mojo asocialno, anksiozno in nezaupljivo rit to zelo moti. Očitno so naju porinili v družinsko suito, ki pa ni bila zasedena, zato so vrata zaklenili in naredili iz nje „Superior sobo“, ki sva jo plačala. Hvalabogu je ostala prazna. Omare so res prostorne in uporabne, tam te čakajo tudi osnovni hotelski pripomočki (kopalna kapa, kopalni plašč, copati, mini komplet za šivanje). Sama soba je zelo prostorna, a prazna in hladna. In tista spaka od postelje je bila res majhna – če ne bi lezla narazen bi bila kar udobna, priznam.









Najboljši del sobe je bila gotovo kopalnica. Čudovita kopalnica, z mozaično zeleno keramiko, ki ima holo učinek, ko nanjo pade svetloba. Velik umivalnik in velika kad. Če bi prej vedela, da me čaka kad, bi gotovo vzela kakšno kopalno bombico za zvečer. Torej čistočo sobe sem že okarala, ker sta jo čistili kar dve sobarici in bi res mogla biti bleščeča (tablete, se spomnite?). Tudi tla, ki so iz tapisona, bi bila potrebna globinskega čiščenja, saj so poflekane do fundamenta.
Joj skoraj bi pozabila – balkonska vrata, ki vodijo na teraso visijo in po tem, ko jih s težavo zapreš, vidiš da sploh ne tesnijo. Super. 2/5

Hrana. Bila je zelo okusna, pa vendar je bil prevelik poudarek na omakah – govedina v omaki, telečja pečenka v omaki, njoki v omaki, potem malenkost ocvrtega purana in nekaj vegi izbire. Pogrešala sem vsaj kak popečen zrezek ali zelenjavo. Precej povprečno. Zajtrk je bil veliko boljši, sicer klasika: hrenovke, jajca, kosmiči, palačinke, vaflji, cmoki in podobno. Najbolj so me navdušili sveže iztisnjeni sokovi: pomaranča, detox (zelo okusen), rdeča pesa, korenček in jabolko. Imeli so tudi „infused“ vodo, ki je bila prav tako zelo dobra. Na voljo so tudi čaji, kave in mleko. V primerjavi z drugimi štirizvezdnimi hoteli bi jim dala oceno hrane 3/5.






Ko sva se razpakirala, sva se preoblekla v kopalke in šibala na bazen. Ojoj. Kje pa je? Osebje: ravno po hodniku, pa desno in skozi vrata in desno v dvigalo v spodnje nadstropje in skozi naslednja vrata ter desno, kjer pridete do recepcije in tam pokažete zapestnico nato pa skozi vrata in desno. Ok. Ni problema. Razen, ko je. Do bazena te vodi majhen labirint, saj moraš iz Sofijinega dvora priti do Rimskega in se nato tam po dvigalu spustiti do term. Se kar loviš, ampak rata. Tudi do restavracije je ista zgodba. Vendar se da. Terme so tiste, zaradi katerih sem prišla in so me najbolj fascinirale. Malo manj mrzla voda – ta ni imela vpliva name prvi dan, ko je še zadnji poletni dan žgalo sonce, vendar se je poznalo naslednji dan, ki je bil precej hladen in deževen. Na voljo imate dve nadstropji, spodaj je manjši bazen, panoramski notranji bazen, ki se povezuje z zunanjim, zunaj še imate tri masažne bazene in lepo travnato teraso z ležalniki. Tudi ležalniki so bili super. V zgornjem nadstropju so še trije manjši, bolj zasebni masažni bazeni, za le nekaj oseb in so bili prav prijetni. Rimske terme so znane po svojih kockah, kjer lahko poležavate in v miru uživate in res je bilo tako.

Prvi večer so imeli v kavarni posebnega gosta na klavirju – Georga (jaz sem se šalila, da je prišel igrat George Michael), ki je poskrbel za prijetno vzdušje. V termah vam prav tako ponujajo masaže, savne in posebne nege obraza. Za obraz lahko tam kupite tudi posebne kreme kozmetike Afrodita, ki pa stanejo po 150€ (ja, v njih je dejansko zlato).

Drugi dan sva pozajtrkovala, se spakirala, oblekla v kopalke in odšla na recepcijo. Tam sva poravnala 11€ prijavnine (banda) in dobila posebne vstopnice za terme, saj se lahko po check out-u še cel dan kopaš v termah. Velik plus.

Pa še dodatni kiks: seveda jaz ne bi bila jaz, če ne bi fitnes superg pozabila v omari. Po tem, ko sem jih tri dni iskala doma, mi je postalo jasno, da sem jih morda pozabila v hotelu. Kličem in gospod trdi, da tam ni ostalo nič. Pokličem ponovno. Čudežno so se našli (kaj pa bi si tudi začeli z mojimi pumicami, se vprašam. Jih lepo prosim, da mi jih pošljejo. Gospod sploh ni vedel, kako to poteka, da bom mogla znesek poštnine nakazati in da ne ve, kdaj bodo to lahko sploh odposlali. Sem pa bila malce pretkana in objavila na instaqgram story, kako so ustrežljivi in da so našli moje čevlje. In dan kasneje so bili pri meni. 

Torej, če povzamem ta dolg esej o dvodnevni nastanitvi v Sofijinem dvoru:

Sobe: kopalnica super, postelja in tv in okno in čistoča so precej slabe.
Osebje: super
Terme: super
Hrana: povprečna
Lokacija: odlična za takšne, ki obožujete odklop v naravi

Skupno oceno, ki se jo podala na bookingu je 7.1. Bi se še vrnila? Morda, vendar nisem prepričana, kateri hotel bi izbrala.

Pa ti? Si že bil/a tam? Kakšno je tvoje mnenje o njih?

Do naslednjič, Marcela.


Komentarji

  1. The best part of your articles that they have perfect Content Quality and Quantity. Do write something on Seo Posting Sites also. Honestly, you posses great Writing Skills.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar